Ennätyksellinen SM-mitalisaldo Vaasasta

28.2.2024

Aleksi Ahlfors jatkoi jo viime keväänä alkanutta huippuvirettä juoksuradalla kahdella SM-mitalilla. 1500 metrillä hän osoitti sekä kuntoa että taktista osaamista. Kultamitalin🥇 tuoneen juoksun loppuaika 4.05,77 on kaikkien aikojen 17 v. hallitilaston 11. ja toki myös Aleksin ennätys. 800 metriä, joka oli ennakolta kakkosmatka, tuli hopeaa 🥈 ehkä hieman yllättäenkin. Syksyn ja talven panostus voima-, loikka- ja nopeusharjoitteluun näkyi loppukirissä.

Alexia Myllymäki hoiti kolmiloikkapaikalta hopeamitalin 🥈 kotiin varmoin ottein, kun kovin jännitys meni ohi. Tilastokärkenä kilpailuun lähtenyt Alexia joutui hieman taipumaan vuotta vanhemmalle Lempäälän Ainu Verholle. Pituushyppy jäi tällä kertaa väliin kantapään saaneen iskun takia.

Manuel Ojala sai jännittää sunnuntaina varmistusajan loppuun asti mihin erään 300 m aika oikeuttaa. Niinhän siinä sitten kävi, että kaikki neljä edellä rankingissa ollutta olivat paikalla, jolloin hän juoksi toiseksi viimeisessä erässä nro 10, koska Botnia-hallissa on 4 rataa ympäri. Juoksu kulki hyvin loppuun asti ja aika 36,25 on 16-v. kaikkien aikojen 18. nopein. Sillä tuli pronssia ja vain 3 sadasosaa jäi hopeaa ottaneeseen, kuumassa erässä juosseen, Mäkiniemeen eroa. Lauantaina Manuel verrytteli 60 metrillä 6., välierässä tuli kilpailun paras juoksu ja oma ennätys. Aamun pituuspaikalla oli jännät paikat. Kaksi yliastuttua ja kolmannella piti saada kolmelle viimeiselle kierrokselle oikeuttava tulos. Kolmannenkin hypyn lankkua tarkasteltiin mutta valkoinen lippu nousi ja lopputuloksena 7. sija.

Ilona Nordman onnistui erinomaisesti sunnuntain pituushypyssä 536 parantaen ennätystään 15 cm. Hän pääsi sillä loppukilpailuun ja tuloksena 8. sija. Kuudessa hypyssä oli monta entisen ennätyksen ylittävää suoritusta ja kaikki hypyt olivat mitattuja. Saman aamun 60 m aitajuoksussa syntyi oma ennätys. Lauantain korkeushypyssä olivat odotukset suuremmat kuin mitä tulos 155 oli mutta hienosti 5. sija. Saattoi olla, että edellisviikon flunssa vei parhaan terän hypyistä.

📝 Raija Simola